مادربرد کامپیوتر چگونه کار می‌کند؟ گیگاترونیک

مادربرد یک بخش اساسی از کیس است و بدون وجود آن، قطعاتی مانند پردازنده، رم و کارت گرافیک مورد استفاده نخواهند بود. مادربردهای ایسوس همانند لپ تاپ‌هایش در سری‌های مختلفی عرضه شده‌اند که از بین آن‌ها می‌توان به سری Prime که جزء سری‌های رده‌بالای این شرکت محسوب می‌شود و همچنین سری‌های TUF و ROG اشاره کرد که مخصوص گیمینگ ساخته شده‌اند. اگر گیمر هستید روی برند MSI نیز می‌توانید حساب کنید چرا که این برند اساسا با گیمینگ در دنیای فناوری شناخته شد و بسیاری از محصولاتش هم به گیمینگ اختصاص دارند. ام اس آی چهار سری مادربرد تولید کرده که فقط سری PRO آن‌ها برای کاربری‌های دیگر است و سه سری دیگر یعنی MEG، MAG و MPG مخصوص گیمرها ساخته شده‌اند و مشخصاتی هم دارند که آن‌ها را کاملا مناسب گیمینگ می‌کند.

مادربرد ایسوس PRIME B560M-A ا ASUS PRIME B560M-A DDR4 LGA 1200 Motherboard

مادربرد اصلی‌ترین بخش یک رایانه به شمار می‌رود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمت‌های دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان طور که از نامش پیداست تنها یک پردازنده‌است. ارتباط پردازشگر یا CPU با ابزار خارجی (به جز در موارد معدود) توسط BIOS (بایوس) انجام می‌گیرد و در حقیقت بین پردازشگر و ورودی/خروجی‌ها همواره یک مدار واسط وجود دارد. مادربرد اصلی‌ترین بخش یک رایانه به‌شمار می‌رود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمت‌های دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان‌طور که از نامش پیداست تنها یک پردازنده‌است.

حتی اگر بخواهیم یک قطعه از کامپیوتر یا لپ تاپ خودمان هم تعویض کنیم، لازمه شرکت تولید کننده مادربرد و مدلش رو بدونیم تا جایی از کار رو اشتباه نکنیم. هر سیستم، کامپیوتر یا لپ تاب از قطعات مجزایی ساخته شده و در نهایت اسمبل می شود. البته این اصطلاح بیشتر برای سیستم هایی که کیس جدایی دارند بکار می رود بدلیل این که لپ تاپ ها معمولا از همان شرکت سازنده به صورت اسمبل شده بیرون می آید ولی سیستم های رو میزی به راحتی قابلیت تغییر قطعات سخت افزاری را دارند. اگه میخواین سیستم جدیدی اسمبل کنین، مادربردی رو انتخاب کنین که مناسب نیازهای شما باشه و همچنین با تجهیزات و قطعات دیگه همخونی داشته باشه. مادربرد‌های دیگه‌ای هم از نظر ابعاد و هم از نظر سوکت وجود دارن اما مثل انواع گفته شده در این مقاله کاربردی نیستن.

  • یکی از تراشه‌های مادربورد، سوپر آی/اُ است که دیسک‌های کمکی، صفحه کلید، ماوس و قسمت‌های سریال و چاپگر را کنترل می‌کند.
  • این اسلات برای اتصال کابل ساتا به مادربرد استفاده میشود، این کابل را می‌توانید همراه هارد یا درایو سی دی و دی وی دی خود بیابید، معمولا ۴ عدد از این اسلات‌ها بر روی برد اصلی قرار دارد که به ترتیب اولویت با شماره های ۰، ۱، ۲ و ۳ بر روی برد مشخص شده.
  • به‌طور کلی، این مادربردها دارای هدرهای فن زیادی هستند که برای اتصال فن‌های بدنه، فن و همچنین کولرهای مایع به‌صورت سفارشی استفاده خواهد شد.
  • ۰ در انتقال اطلاعات حدود ۳۲ گیگابایت در ثانیه و سرعت شیار PCI-E x۱.۳.
  • زمانی که مادربرد درون کیس کامپیوتر قرار می‌گیرد، تنها این پورت‌ها هستند که از کیس بیرون می‌زنند و می‌توانند نمادی بیرونی از میزان قدرتمندی مادربرد باشند.

بدین ترتیب می‌توانید تولید کننده، نام / مدل مادر بورد، نسخه و سریال نامبر، را ببیند. درب کیس کامپیوترتان را باز کنید و تولیدکننده و شماره مدل مادربورد که روی آن هک شده است، ببینید. ساختار ظاهری مادربورد شامل مجموعه‌ای از قطعات الکترونیکی مانند خازن، ترانزیستور، مقاومت، دیود، آی‌سی و ورودی‌هایی است که روی یک برد الکترونیکی بزرگ چند لایه از جنس سیلیسیم و درصد کمی از چوب قرار می‌گیرند. روی صفحه مادربورد چندین خط به رنگ‌های متفاوت دیده می‌شود که همه قطعات را به هم متصل می‌سازد و به آنها اصطلاحاً باس می‌گویند. ضریب شکل استاندارد ATX، محبوب‌ترین مادربرد بین تمام نوع‌های بازار است.

مادربرد Micro-ATX بزرگ‌تر از مادربرد ITX بوده و کوچک‌تر از مادربرد ATX است. به‌طور کلی، ابعاد آن در حدود ۲۴.۴ در ۲۴.۴ سانتی‌متر یا ۹.۶ در ۹.۶ اینچ است. اما برخی از مادربردها بسته به اسلات‌ها و پورت‌هایی که ارائه می‌دهند می‌توانند بعادی برابر با ۹.۶ در ۸.۱ اینچ یا ۲۴.۴ در ۲۰.۶ سانتی‌متر داشته باشند. با نگاهی به شکل ظاهری این مادربرد نیز می‌توانند تحلیل درستی از ابعاد آن با توجه به اتاق خود داشته باشید.

مادربورد ایسوس مدل TUF GAMING B760-PLUS WIFI DDR5 ا Motherboard ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI DDR5

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در اخبار