انتشار: مهر 25، 1401
بروزرسانی:
30 فروردین 1404
اتحادیه اروپا به دنبال اتخاذ موضع سخت تر در قبال چین
گفتگوهای این هفته اتحادیه اروپا درحالی صورت خواهد گرفت که آمریکا پیشتر با انتشار استراتژی امنیت ملی خود چین را مهم ترین چالش ژئوپلیتیک عنوان کرده است.
منبع: https://www.irna.ir/news/84914114/%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%B0-%D9%85%D9%88%D8%B6%D8%B9-%D8%B3%D8%AE%D8%AA-%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84-%DA%86%DB%8C%D9%86یک مقام دیگر از اتحادیه اروپا بیان کرد که الان زمان ارزیابی و درک این موضوع است که آیا سیاست ما درست است یا خیر.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، ارزیابی چگونگی پاسخ به چالش های فعلی و پیش رو یک امر واجب است و این ها احتمالا واگرایی بین انتخاب ها و مواضع سیاسی چین و اتحادیه اروپا را افزایش می دهد.
به گزارش ایرنا، بر اساس سند تنظیم شده توسط سرویس خارجی اتحادیه اروپا که به رویت روزنامه فایننشال تایمز رسیده است، این بلوک باید به صورت نزدیک با ایالات متحده همکاری کند، دفاع سایبری را تقویت نماید، زنجیره تامین خود را با استفاده از کشورهایی به غیر از چین متنوع سازد و روابط خود را با دیگر قدرت های هند- اقیانوسیه تعمیق بخشد.
براساس این گزارش، این متن پیشنهادی با اشاره به افزایش وخامت روابط اتحادیه اروپا و چین از زمان سیاست توافق شده در قبال چین در سال ۲۰۱۹،تاکید می کند که کاهش سطح روابط به علت منازعات تجاری، تحریم ها و مجموعه ای از اقدامات شکست خورده بمنظور یافتن حوزه هایی برای توافق مشترک از جمله سیاست های اتخاذ شده در ۲۰۱۹ بوده است.
پیشنهاد اتحادیه اروپا امروز در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو در لوکزامبورگ به بحث گذاشته می شود تا آمادگی برای مناظره رهبران اتحادیه اروپا در نشست روز پنجشنبه آنها باشد. این سیاست همچنین نشان می دهد که سیاست فعلی اتحادیه اروپا که چین را یک «شریک- رقیب- حریف سیستمی» می داند، تغییر خواهد کرد.\xa0
مقام های اروپایی مدعی هستند که از زمان شکل گیری سیاست اتحادیه اروپا در قبال پکن در ۲۰۱۹ حمایت چین از روسیه در جنگ اوکراین، تهدیدهای این کشور علیه تایوان، رویکرد حقوق بشری اش در هنگ کنگ و نحوه رفتار با اقلیت اویغور تحولات مهمی به حساب می آیند.\xa0
یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به فایننشال تایمز گفت: این ارزیابی موید آن است که چین تغییر نخواهد کرد. به طور خلاصه باید به سمت منطق رقابت همه جانبه نه تنها از نظر اقتصادی بلکه به لحاظ سیاسی حرکت کرد.

شی جین پینگ رییس جمهوری چین روز یکشنبه در سخنرانی خود در کنگره حزب کمونیست به موفقیت های سیاست خارجی پکن در مقابله با حمایت گرایی و قلدری کشورهای غربی اشاره کرد و نسبت به دخالت خارجی در تایوان هشدار داد.
این روزنامه با استناد به سیاست پیشنهادی اتحادیه اروپا نوشت: چین به یک رقیب جهانی قویتر برای اتحادیه اروپا، آمریکا و دیگر شرکای هم عقیده تبدیل شده است.