از سوی دیگر توکیو نگرانی خود درخصوص عملیات نظامی چین در اطراف تایوان را به پکن اعلام کرده و معتقد است این منطقه با منطقه انحصاری اقتصادی کشورش همپوشانی دارد. قرار است عملیات نظامی شامل عملیات آتش گشودن مهمات در ۶ منطقه اطراف تایوان از فردا (پنجشنبه) تا یکشنبه ادامه پیدا کند.
ژاپن روابط اقتصادی نزدیکی با تایوان از زمان آغاز روابط دیپلماتیک با این جزیره از سال ۱۹۷۲ دارد.
وی در ادامه سخنانش گفت: «ما امیدواریم مسائل مربوط به جزیره تایوان به شکل صلحآمیز و از طریق گفت وگو و مذاکره حل و فصل شوند. به علاوه ژاپن از نزدیک تمام مسائل مربوط به تایوان را دنبال می کند.»
سفر شب گذشته نانسی پلوسی به تایوان فصلی دیگر از تنشها را میان پکن و واشنگتن گشود. چین بارها هشدار داده بود ارتش این کشور دربرابر این اقدام آمریکا با قاطعیت برخورد خواهد کرد. این درحالی است که آمریکا گفته است این سفر نشانه هیچگونه تغییری در سیاستش در قبال تایوان نیست.
این وزارتخانه اضافه کرد که چین “قاطعانه با این سفر مخالفت میکند و به شدت آن را محکوم میکند” و خاطرنشان کرد که آمریکا به دنبال محدود کردن چین با کمک تایوان است.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری «کیودو نیوز»، ژاپن درحالی از اقدامات چین در اطراف جزیره تایوان ابراز نگرانی که آمریکا با اعزام نانسی پلوسی به این جزیره و نقض حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین، عامل اصلی بروز هرگونه وقایع نگران کننده در این منطقه شناخته می شود.
قرار است نانسی پلوسی در ادامه تور آسیایی خود اواخر این هفته به ژاپن برود و با «فومیو کشیدا» نخست وزیر این کشور دیدار کند. در این راستا سخنگوی ارشد دولت ژاپن گفت دولت این کشور از نخستین سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ۷ سال گذشته استقبال می کند و این سفر را فرصتی برای بهبود روابط دوجانبه میداند.